طريقه عمل الاكلير
الاكلير ياجماعه ده مزاج والله و هنعرف انهارده طريقه عمل الاكلير:
- كوبايتين ميه
- كوبايه زبده نوع كويس وياريت نيوزيلندي بيفرق في الطعم
- كوبايتين دقيق ورشة محترمه ملح
- تغلي الميه عالنار نضيف الدقيق دفعه واحده زيووو وتقلب بمعلقه خشب بسرعه لحد ماتبقى كتله واحده ونقلب لمده 3 دقايق والنار شغاله
- نكون مجهزين ٨ بيضات وفانيلا .. تبرد العجينه وننزل ببيضه بيضه ومابينهم رشه صغيره فانيلا لحد ماتخلص كميه البيض ناخد العجينه في كيس حلواني ونقطعها طول واحد او ممكن تبقى بروفيترول نفس الطريقه اول ١٥ دقيقه منفتحش عليها خااالص عشان تنفش ونوطي بعد كده لمده ٢٠ دقيقه كمان لحد ماتبقى كرسبي و واو
ملاحظات
1- الاكلير او البروفيترول مفهوش بيكينج باودر ، والكميه دي هتطلع حوالي ٢٥ قطعه متوسطه الحجم .. ممكن نعمل نص الكميه هتدينا حوالي ١٥ قطعه وكمان راجع لطول الاكلير حسب التقطيعه
2- كميه البيض على كوبين ميه ممكن نقلل الكميه للنص نحشيها زي مانحب شانتيه او كريم باتسيير وبالهنا
0 Response to "طريقه عمل الاكلير"
Post a Comment